Begeleiding overname bedrijf: overnameadvocaat voor uw juridische documenten

Begeleiding overname bedrijf: een bedrijf kopen of verkopen? Bij een bedrijfsovername komt een hele reeks overeenkomsten kijken. Zorgvuldigheid en volledigheid maakt het verschil. Als verkoper wilt u liefst geen claims achteraf. Als koper wilt u kunnen claimen, waar nodig.

Het maakt veel verschil uit voor uw (uitgangs)positie. Of u verkoper bent van een bedrijf. Of koper. Eenvoudig gezegd zou een verkoper misschien via “een bierviltje” willen verkopen. Hoe minder op papier, hoe beter.
Een koper wil zekerheid, (bijna) alles vastgelegd hebben.

In die tegenstrijdigheid van belangen dient het compromis gevonden te worden. Kennis en ervaring bij begeleiding overname bedrijf maakt doorgaans het traject eenvoudiger. Niet lastiger.

Voor de begeleiding overname bedrijf kan desgewenst en waar nodig een team wordt samengesteld. Bestaande uit accountant, corporate finance adviseur, fiscalist, notaris en advocaten die u gedurende het traject bijstaan en die samenwerken met de adviseurs van de koper of verkoper. Doelstelling is om op prettige en constructieve wijze de deal tot stand te brengen.

Schets Advocatuur is sinds 1998 ervaringsdeskundige in bedrijfsovername

Schets Advocatuur heeft veel ervaring met bedrijfsoverdracht, koop en verkoop van bedrijven. Vele MKB bedrijven zijn bij koop / verkoop begeleid, in verschillende branches, in Nederland en daarbuiten. Graag verwijs ik u naar de transactielijst.

Ik ben lid van de Orde van Advocaten en tevens lid van twee verenigingen van specialisten op het gebied van bedrijfsoverdracht:

Als u een bedrijf wilt kopen, ben ik u graag van dienst. Met als doelstelling om uw risico’s bij koop van dit bedrijf te beperken of te voorkomen. Dat is in ieder geval de inzet. Meedenken en vastleggen.

Begeleiding overname bedrijf: werkwijze bij bedrijfsovername MKB bedrijf

Een overname is belangrijk voor u als verkoper of als koper. En kan het beste goed zijn voorbereid.

Een informatief blog artikel voor verkoper en verkoper is:

Verkoper?

Zie mijn blog artikel Bedrijfsoverdracht? 29 redenen om te beginnen.
Voor verkoop is het goed kritisch naar uw bedrijf te kijken. Wat kan (nog) beter? Wat zou voor problemen kunnen zorgen? Wat wilt u verkopen? Hoe kan dat het beste geschieden?

Is uw bedrijf zoveel mogelijk verkoop klaar, dan kunt u op zoek naar een koper. Dat kan op allerlei manieren, via allerlei kanalen. We zijn u hierbij, ook via ons netwerk, graag van dienst.
Goede, ervaren adviseurs maken het verschil bij de begeleiding overname bedrijf.

Is een geschikte koper voor uw bedrijf gevonden, dan vinden de eerste gesprekken plaats. Daaraan voorafgaand zorgen we voor een NDA – een geheimhoudingsverklaring. Te ondertekenen door de beoogd koper.
Uitgangspunt is het voorkomen van waardevermindering van uw bedrijf. Doordat concurrentiegevoelige informatie wordt verstrekt, waarvan u als verkoper niet wilt dat beoogd koper deze gebruikt. Zonder uw bedrijf te kopen.

Hebben de gesprekken met beoogd koper tot een eerste mate van overeenstemming geleid, dan is het zaak deze uitgangspunten vast te leggen. Ofwel het opstellen en daarna tekenen van de intentieverklaring bedrijfsovername. Hierin belooft de verkoper exclusiviteit aan de koper en wordt de beoogde prijs beschreven, alsmede de verdere onderdelen en stappen van het traject tot bedrijfsovername.

De eerst volgende stap is veelal het due diligence onderzoek (boekenonderzoek) door en namens koper.

Levert het due diligence onderzoek geen (onverwachte) bijzonderheden op dan begeleiden we de verdere bedrijfsovername. We stellen de koopovereenkomst in concept op. En de andere bijbehorende contracten. Of we controleren de door de andere partij opgestelde overeenkomst, passen en vullen deze aan, waar nodig.

Op het blog van Schets Advocatuur staan 100+ artikelen over allerlei items inzake de begeleiding overname bedrijf. Zie bijvoorbeeld:

Etc.

Koper?

Natuurlijk kunnen wij ook voor u als koper de begeleiding overname bedrijf verzorgen.

Vanuit koper is het denken vanuit koper. De uitgangspositie is tegengesteld ten opzichte van een verkoper van een bedrijf.
Niettemin is het uitgangspunt om elkaar altijd te vinden, dealgericht!

Zie bijvoorbeeld mijn blog artikelen:

Etc.

Vragen over begeleiding overname bedrijf: Schets Advocatuur helpt u graag verder!

Dit blog artikel geeft tips over begeleiding overname bedrijf. Met aandachtspunten en hoe de deal desgewenst te regelen. Met als doel voor verkopers en kopers van een bedrijf om schade te voorkomen of te beperken, indien mogelijk.

Heeft u vragen of wilt u overleggen over bijvoorbeeld een koopovereenkomst of een intentieovereenkomst bij bedrijfsovername, dan kunt u mij bellen: 06- 57644156 of mailen: info@schetsadvocatuur.nl

Als u een bedrijf wilt verkopen of kopen, ben ik u graag van dienst. Met als doelstelling om uw risico’s bij (ver)koop van het bedrijf te beperken of te voorkomen. Dat is de inzet. Naast het tot stand brengen van uw transactie.

Berkel-Enschot, 8 augustus 2022
Auteur van dit artikel © :
mr. Enno Schets
Advocaat
Schets Advocatuur
013-5331752
06-57644156
Zie www.schetsadvocatuur.nl

Dit blog artikel is met aandacht geschreven, doch is algemeen van karakter en van informatieve aard. Deze algemene informatie kan niet of verminderd van toepassing zijn, zulks afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw situatie. Dit blog artikel dient derhalve niet als concreet juridisch advies te worden beschouwd. Elke situatie staat op zich en behoeft normaliter maatwerk. Schets Advocatuur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik en de gevolgen van het gebruik van de informatie uit dit blog artikel.

Zijn er nog vragen?

Neem dan contact met ons op via:

013-5331752
06-57644156
info@schetsadvocatuur.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw persoons gegevens? Bekijk onze Privacy Policy.

U zoekt?

Deel dit artikel, kies uw platform!

Bekijk ook de andere artikelen

advocaat Berkel-Enschot

Vraag of afspraak?

Voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen via: