Werken in teamverband

Enno Schets van Schets Advocatuur werkt regelmatig samen in teamverband, met name bij het tot stand brengen van transacties (bedrijfsovername).

Schets Advocatuur beschikt over een groot netwerk van specialisten, waarmee wordt samengewerkt. Ervaring en kennis zijn hierbij de toverwoorden. We hebben vaak aan één woord genoeg, zodat we snel kunnen schakelen. U wordt ontzorgd en kan blijven ondernemen.

Deze samenwerking geschiedt tussen zelfstandige partijen (ondernemingen/ondernemers), waarbij iedere deelnemer de zeggenschap en verantwoordelijkheid over zijn eigen werkzaamheden / vakgebied heeft en behoudt. Er is geen sprake van enig samenwerkingsverband in de zin van de Voda (Verordening op de advocatuur), waarbij voor gezamenlijke rekening en risico de praktijk wordt uitgeoefend of de zeggenschap of eindverantwoordelijkheid over de praktijkuitoefening van Schets Advocatuur (of van andere partijen) wordt gedeeld.
De cliënt(e) beslist zelfstandig welke zelfstandige specialist hij of zij (wel of niet) wil inschakelen en gaat (in het bevestigende geval) met deze specialist zelf een overeenkomst van opdracht aan.

Er wordt in bedrijfsovername transacties bijvoorbeeld samengewerkt met:

  • ervaren transactieadvocaten en met advocaten op het terrein van arbeidsrecht, pensioenrecht, IE recht en bijvoorbeeld het mededingingsrecht;
  • ervaren (financieel) adviseurs van vooraanstaande corporate finance kantoren;
  • ervaren fiscalisten op het terrein van bedrijfsovername en opvolging en met
  • ervaren accountants op het terrein van bedrijfsovername en opvolging.

Het betreft specialisten met wie veelal een jarenlange band is opgebouwd en waarbij over en weer een groot vertrouwen in elkaar bestaat. Door jarenlange ervaring en diepgaande kennis halen we de risico’s en aandachtspunten voor u naar boven en samen met u voeren we de onderhandelingen of rechtszaak.

We werken praktisch en dealgericht. En we zorgen voor regie, volledigheid en overzicht.

In overleg met de cliënt(e) wordt bepaald of en zo ja wie waarvoor en wanneer door de cliënt(e) wordt ingeschakeld. Er wordt gezocht naar de beste oplossing en benodigde kennis voor zijn of haar opdracht. Dat kunnen natuurlijk ook deskundigen zijn die door de cliënt(e) zelf worden aangedragen.
Daarbij is er sprake van regelmatig onderling vaktechnisch overleg met bedoelde specialisten, om kennis te delen, te sparren en zaken (op anonieme basis) met elkaar te bespreken.

Op deze website www.schetsadvocatuur.nl staat een transactielijst van verkochte en gekochte ondernemingen en participaties, alsmede een pagina met aanbevelingen van cliënten.

Klein en gespecialiseerd is onze kracht. En onze grote betrokkenheid. We zitten vrijwel steeds bij transacties tegenover de grote kantoren. Laat u ook overtuigen door het voordeel van persoonlijke aandacht, ervaring en kennis voor uw transactie of rechtszaak.

Samen sterk!

advocaat Berkel-Enschot

Vraag of afspraak?

Voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen via: