Aanbevelingen/recommendations voor Enno Schets.

Beste Enno,

Dank je wel voor je begeleiding bij de verkoop van ons levenswerk.
Ik heb je keren kennen als servicegericht, dealgericht, deskundig, integer …:
eigenlijk alles wat je zoekt als je een advocaat vraagt je te helpen bij de verkoop van je bedrijf.
Bedankt!
Mede namens Ed en Anders.

Marc Westeneng
Voormalig eigenaar Flowresulting

________________________________________________________________________

Enno Schets en ik kennen elkaar nu ruim twintig jaar. Gedurende die periode heeft Enno Schets een aantal zaken voor Filtech op zich genomen alsmede diverse zakelijke adviezen gegeven. Alles naar tevredenheid. Het was daarom ook dat ik Enno vorig jaar heb gevraagd om mij te begeleiden in verband met de bedrijfsovername van ons familie-bedrijf. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ook daaromtrent 100% tevreden ben. Een fijn, correct en zéér bevlogen mens en dito professional, dat is Enno!

R.W.A.L. Poppelaars
Voormalig eigenaar Filtech 

_________________________________________________________________________

Voor het realiseren van een Management Buy-In (MBI)  transactie heb ik de hulp ingeroepen van Enno Schets. Ik had niet eerder gewerkt met Enno, maar zijn website en blog gaven mij een zeer positieve en professionele indruk.
Enno werkt snel en is heel kundig op zijn vakgebied. Daarbij is hij ook een prettig en positief persoon in de omgang en denkt hij verder mee dan alleen over de juridische kant.
Hij geeft eerlijk advies en zal je ook een spiegel voorhouden – indien noodzakelijk – om het proces feitelijk en fair te laten verlopen op moeilijke (emotionele) momenten, die elke transactie kent.
Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren en kan Enno van harte aanbevelen! Ik zal in de toekomst zeker weer gebruik maken van zijn diensten.

Johan de Jong
Directeur Mafa Plastics BV

__________________________________________________________________________

Dat het goed regelen van de documentatie omtrent de verkoop van je organisatie heel ingewikkeld is, daar kom je pas echt achter tijdens het proces zelf. Op momenten dat je zelf bezig bent met het vinden van een goede nieuwe werkgever voor je personeel, het onderhandelen over een goede prijs, en het aanleveren van informatie voor de Due Diligence, dan heb je eigenlijk geen tijd voor het minutieus analyseren van de juridische stukken. Op zo’n moment is het waanzinnig belangrijk dat je iemand achter je hebt staan, die de hele situatie beoordeelt vanuit jouw perspectief en opkomt voor jouw belangen. Iemand die moeilijke telefoontjes met de potentiële koper niet uit de weg gaat en jou zo even uit de wind kan houden. Een professional waarvan je weet: als hij ermee akkoord is, dan zit het wel goed. Zo’n iemand is Enno Schets. Een toegankelijke, slimme en goedgebekte professional die ik je van harte kan aanbevelen.

Martijn Dekker
Voormalig eigenaar DIGIT Elektrotechniek B.V.

__________________________________________________________________________

Begeleiding overgang van onderneming

Alweer meer dan een jaar geleden kreeg het bedrijf waar ik directeur van ben te maken met een afsplitsing van een deel van het bedrijf. Dankzij de snelle en adequate hulp van mr. Enno Schets is het gelukt het traject van de splitsing in een maand of twee in kannen en kruiken te hebben. Als een “overgang van onderneming” is de splitsing op voortvarende wijze een feit geworden.
Schets Advocatuur heeft ons bedrijf meer dan uitstekend begeleid in een proces waarbij veel verschillende belangen, en ook emoties, een rol speelden.

Herman Kalse, ADA ICT

_________________________________________________________________________
 

Enno Schets heeft als advocaat onze bedrijfsoverdracht begeleid. Enno heeft heel veel geduld betracht met het deskundig en razend snel reageren op alle wijzigingen die door koper alsmaar werden ingebracht.
Het was een indrukwekkend hoe Enno tot aan closing het overzicht en de regie heeft behouden en tot op het laatste moment de noodzakelijke correcties heeft aangebracht.
Dit tezamen met onze financiële adviseurs, echt teamwerk. Een aanbeveling waard!

Rein van der Lande
Voormalig CEO Vanderlande Industries

__________________________________________________________________________

Tijdens de verkoop van een bedrijfsonderdeel kwam ik in contact met Enno.
Zijn hulp is erg belangrijk geweest en heeft mij comfort gegeven bij alle beslissingen en stappen die genomen moeten worden.
Ik kan Enno dan ook van harte aanbevelen voor de juridische ondersteuning bij verkoop van bedrijfsonderdelen.

Ruud van Leeuwen
Voormalig directeur Van Spaendonck Services/loket.nl
Van Spaendonck

__________________________________________________________________________

Afgelopen vrijdag de “closing” gehad van de verkoop van ons bedrijf BlooMEDical Benelux NV. Een bijzonder, en zo nu en dan ingewikkeld proces. Door de enorm positieve inzet, het zeer alerte reageren en de uitmuntende controle die Enno steeds over het project hield, dit in combinatie met zijn expertise op het gebied van bedrijfsovernames, is het uiteindelijk een voor alle betrokkenen, succesvol verhaal geworden.
Ik kan Enno derhalve zonder enige terughoudenheid bij iedereen van harte aanbevelen!
Enno, nogmaal dank :-)

Robert Koning
General Manager/Owner bij BlooMEDical Benelux N.V.
__________________________________________________________________________

Enno is een “trusted advisor” in het proces van bedrijfsovername op juridisch en contractueel vlak. Ik kan Enno dan ook van harte aanbevelen.

Pim van der Hagen
C.O.O. bij OnGuard Credit Tools
__________________________________________________________________________

Hartelijk dank Enno voor de goede juridische begeleiding van onze bedrijfsoverdracht. Pragmatisch, precies en voortvarend, precies wat we nodig hebben gehad. Gewoon een prettige samenwerking, een aanbeveling dus!

Martin van Gent
Voormalig managing Partner at Kratos Investments BV
__________________________________________________________________________

Ik heb met Enno de afgelopen jaren met veel plezier samengewerkt. In alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat we een mooie reeks succesvolle deals hebben gerealiseerd. Transacties die niet altijd makkelijk waren. De juridische inbreng van Enno is hierbij een belangrijke succesfactor gebleken. In overleg met de opdrachtgever weet hij op juiste wijze zijn kennis en ervaring in te zetten om een optimaal resultaat te behalen. Enno is hierbij flexibel en geeft op eerlijke en volhardende wijze invulling aan zijn adviesrol; “soft to the person and hard to the matter” zoals hij zelf zegt. Met zijn gevoel voor humor zorgt hij op de juiste momenten voor ontlading bijvoorbeeld tijdens intensieve onderhandelingen. Dit maakt Enno uitermate geschikt als jurist bij de aan- en verkoop van ondernemingen.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring beveel ik Enno dan ook van harte aan!

Rob Olfers
Lingedael Corporate Finance
__________________________________________________________________________

Ik heb Enno leren kennen als een zeer kundige, ervaren en pragmatische jurist. Enno heeft voor ons een aantal samenwerkingsverbanden juridisch vorm en inhoud gegeven. A. Vogel B.V. is een grote speler in de Benelux op het gebied van voedingssupplementen en natuurlijke geneesmiddelen (Alfred Vogel / A. Vogel Echinaforce). Sinds vijf jaar zijn wij ons speelveld aan het uitbreiden met een aantal ‘new business’ ventures en Enno heeft ons als jurist bijgestaan in het juridisch kaderen van deze projecten. Ik heb Enno leren kennen als inhoudelijk zeer deskundig en ervaren op het gebied van samenwerkingscontracten en M&A, maar vooral ook als een zeer prettig persoon en sparringpartner. Kortom, ik kan Enno van harte aanbevelen, zowel voor de juridische inhoud als voor de nodige pragmatiek en oplossingsgerichtheid.

Top qualities: Great Results, Personable, Expert

Edwin Stoel
A. Vogel.nl
__________________________________________________________________________

Ik werk, vanuit mijn rol als bedrijfskundig en bancair adviseur, veelvuldig complexe contractstructuren uit met de heer Schets.
Het betreft hierbij voornamelijk maatwerk waarbij zijn toegevoegde waarde op het gebied van zijn vakinhoudelijke kennis uitstekend helpt om tot een goed overeenkomsten pakket te komen.

De heer Schets is flexibel, luistert en is bereid snel te schakelen als dat nodig is. Zijn klantgerichtheid maakt voor mij dat ik op een prettige manier met hem samenwerk.

Ik kan de heer Schets dan ook van harte aanbevelen als het gaat om juridische aangelegenheden op het gebied van contracten.

Paul van Beek, Partner, Claassen, Moolenbeek & Partners
www.cmenp.nl
__________________________________________________________________________

Enno is als adviseur betrokken geweest bij de verkoop van mijn onderneming (Mecari Plastics BV) .
Enno is een zeer accurate jurist die zich gespecialiseerd heeft in contract en overnamekwesties.
Hij weet als geen ander wanneer gas te geven binnen het proces en wanneer juist niet om zo het optimale resultaat voor de klant te realiseren.
Gemaakte afspraken weet hij zeer goed geformuleerd vast te leggen waardoor het verkoopproces niet wordt vertraagd. Enno heeft een zeer brede kennis, werkt tijdens het proces zeer hard, is zeer goed bereikbaar en houdt ook rekening met overige zaken als persoonlijke en emotionele issues, kortom een sociaal mens!
Ik beveel derhalve Enno van harte aan en zou hem zeker weer inschakelen voor vervolgprojecten!!

Hans (J.K) Wijgers
Manager Mecari Plastics / Paardekooper Groep
Nu: J.K.W. Vaassen B.V.

_________________________________________________________________________

Prima gedaan Enno. Gedegen vakwerk en deskundig advies geleverd bij de overname van ons bedrijf.

Van harte aanbevolen !

René de Jong/Sportadviesburo de Jong
__________________________________________________________________________

De jurist pas in de laatste fase in het verkooptraject van mijn bedrijf met een deadline van 1,5 week erbij geroepen. Ogenschijnlijk ongecompliceerd traject nog even te bewandelen. We waren er toch uit ? Bleek dat er toch nog juridisch veel onvoorzien tussen koper en verkoper op te lossen viel.  Enno heeft dit voor mij met niet aflatende energie ingevuld en met een onwillige jurist aan de overkant van de tafel toch zo ver gekregen dat de deadline gehaald is en met een juridisch goed doordachte overeenkomst de transactie positief kon worden afgesloten.

Willem Mazerant
__________________________________________________________________________

Enno heeft ons naar tevredenheid bijgestaan in een juridisch traject. Wat opviel was zijn kennis van zaken, volledigheid en pro-actieve houding. Enno is in staat om de standpunten van de cliënt bespreekbaar te maken en daarin de belangen van de tegenpartij in de juiste balans mee te nemen. Voor ons betekende dat een relatief snelle en succesvolle afronding van het juridische traject.

Paul Maijers
Founder at Boxplosive

__________________________________________________________________________

Enno is very accurate, fast and considerate. We worked together twice, he supported us in preparing contracts for international cooperation between designers and third parties. Recently he supported in analysing the legal/financial consequences of one of our projects, so that we had relevant information to support our decision.

Marielle Lagers
Director/Owner at The Creative Connection | Lagers Group Ltd
__________________________________________________________________________

In overleg met mijn M&A consultant heb ik Enno ingehuurd om mij bij het aankoopproces te begeleiden op juridisch vlak. Ik kan niet anders zeggen dat Enno mede het verschil heeft gemaakt om de beoogde acquisitie succesvol af te ronden. Achteraf kan ik zeggen dat Enno veel meer kennis, kunde en ervaring heeft ingebracht dan vooraf beoogd. Niet alleen op juridisch vlak, maar zeker ook zijn actieve rol tijdens de diverse onderhandelingen en zijn communicatieve vaardigheden daarbij zijn doorslaggevend geweest. Ik kan Enno oprecht aanbevelen en zal in toekomst bij een aan- en/of verkoopproces hem zeker weer inhuren.

Legal advice during an acquisition
Ernst-Jan Wepster (voormalig DGA Radder Horecare)

Top qualities: Great Results, Expert, On Time

Ernst-Jan Wepster
www.radder.nl
__________________________________________________________________________

Enno, Bedankt voor de meer dan voortreffelijke begeleiding die ik van je heb gekregen bij de verkoop van mijn bedrijf. Ik heb bewondering voor de je deskundigheid, je flexibiliteit en de uiterst prettige manier van communiceren tijdens het hele traject. Ik kan een ieder aanbevelen met jouw in zee te aan. Het was me een bijzonder genoegen. Vanuit een zonnig Griekenland ; Jassas !!! ( proost ).

Top qualities: Great Results, Personable, Expert

Mat Gerrits
hired Enno as Attorney
www.matas.nl
__________________________________________________________________________

I hired Enno for the contract in the time we where selling our Company He did a great job, was very alert and pushed us to the best direction.
Now I have a good feeling about the future and about the warranty time after selling the company.

Enno is very good in his job, and you notice very quickly that he is a specialist in contracting and aquisition deals.

signed
Pieter van Opbergen
CEO
Televersal Group

Top qualities:  Great Results, Expert, Good Value
hired Enno as Attorney
www.televersal.com
_________________________________________________________________________

Enno heeft voor mij twee voor mij belangrijke transacties begeleid, waarvan er één lang duurde en alles behalve dagelijkse kost was. Dit verliep uiterst prettig. Inhoudelijk ben ik zeer tevreden. Hij is serieus, komt ervaren over en werkt zeer gedetailleerd. Enno is lekker no nonsens, en dat hoor je vaak anders in dit vak. Daaarnaast is hij goed bereikbaar en belt snel terug. Ik zeg doen!

Top qualities: Great Results, Personable, On Time

Rolf van Essen
hired Enno as a Attorney and hired Enno more than once

Eigenaar Goois Autoteam
__________________________________________________________________________

I have experienced Enno as a fine, intelligent and reliable person. I have used his service in several acquisition matters and it has always been a pleasure to work with him. Next to being an excellent lawyer he is dedicated to the project and provided us with practical legal advice that fitted our needs extremely well. I would highly recommend Enno for legal advises on acquisition matters.

Top qualities: Expert, Good Value, Creative

Michael Hoogendijk
Commercial Manager Confectionery, Dairy & Food at Nestlé Professional
__________________________________________________________________________

Hij heeft ons goed en prettig geholpen met het transformeren van allerlei losse voorwaarden en licentie-overeenkomsten in een geïntegreerde en beperkte set Algemene voorwaarden die precies de gewenste transparantie uitstralen.

Top qualities: Expert, Good Value, On Time

Alwin Dros
hired Enno as a juridisch advies
KMO 
__________________________________________________________________________

Enno Schets is een zeer pragmatische en hands-on M&A jurist. Wij kennen elkaar al vele jaren uit de tijd van BDO en Dijkstra Voermans, en hebben in die tijd diverse projecten gezamenlijk gedaan.
Enno is inmiddels zelfstandig gevestigd met een eigen praktijk, en richt zich voornamelijk op M&A contractenwerk. Ik kan Enno van harte aanbevelen. Enno is zeer deskundig en ervaren op zijn gebied, en dat blijkt vooral door het feit dat hij lastige juridische kwesties en valkuilen ook aan cliënten op een eenvoudige en begrijpelijke wijze weet uit te leggen. Als je Enno beter leert kennen, blijkt hij ook nog een jurist met humor te zijn… .

Ronald Bobbe, Bobbe Corporate Finance B.V. / Florijnz Corporate Finance
__________________________________________________________________________

Enno heb ik leren kennen als een uitstekend jurist en plezierige collega. We kennen elkaar al jaren en hebben bij BDO samengewerkt als directe collega’s. Onze specialisaties bieden waardevolle aankopingspunten om met elkaar te blijven sparren over allerlei thema’s. Aan wie behoefte heeft aan een gedegen, maar praktisch ingesteld jurist en advocaat met ruime ervaring, betrokken, sportief in de brede zin van het woord en bereid tot een ’tandje extra’, en wie droge humor op waarde weet te schatten, beveel ik Enno van harte aan.

Anke Kootstra, Owner, Financieren in Balans
worked directly with Enno at BDO Walgemoed CampsObers Juridische Advisering
__________________________________________________________________________

(zie voor meerdere aanbevelingen Enno Schets: zie Linkedin)

Vraag of afspraak met Schets Advocatuur?
Voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen met Schets Advocatuur, gevestigd te Berkel-Enschot, bij Tilburg, via:
– telefoonnummer 013-5331752 of 06-57644156;
– email: info@schetsadvocatuur.nl

Schrijf uw aanbeveling

Wilt u ook een aanbeveling achterlaten, vul dan aub het formulier in. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

    Juridisch advies bij een bedrijfsovername.

    Bel direct: 06-57644156 of vul het formulier in.