Wet: wetswijzigingen 1 januari 2021

Wet: iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen. Dat geldt dus ook voor ondernemers, aandeelhouders, bestuurders van ondernemingen, managers etc. Overtreedt je de wet, dan zal je niet snel kunnen stellen dat je die wet of dat artikeltje uit die wet niet kende. Je zult je dus niet snel op dwaling kunnen beroepen.

Alle wetgeving kennen? Onmogelijk!

Tegelijkertijd is het onmogelijk elke wet, alle wetgeving en de updates daarvan te kennen. Dat geldt voor u, als wellicht niet juridisch opgeleide lezer, maar dat geldt ook voor juristen en advocaten. Iedereen doet zijn best, maar wetgeving en jurisprudentie (gerechtelijke uitspraken, zie rechtspraak.nl) blijven in ontwikkeling. Het is al knap als je de ontwikkelingen qua wet op je eigen rechtsgebied, waarop je werkzaam bent, kunt bijhouden.

Vraag over bestaande / nieuwe wetgeving?

Vraag over (nieuwe) wetgeving? Gelukkig zijn er websites waar de wetswijzigingen worden gepubliceerd. 2 x per jaar, per eind december en omstreeks juni van elk jaar.
Het betreft:

  1. deze website van de Rijksoverheid;
  2. deze website van de Kamer van Koophandel;
  3. de wetgevingskalender van de overheid;
  4. de wettenpocket van de overheid.

Mogelijk zijn er nog meer websites. Weet u die, laat gerust een comment achter op deze website.

Nuttige app: Nieuwe Wetten

Wet gezocht? Nieuwe wet? Er is ook een handige app van de Rijksoverheid: Nieuwe Wetten. Als u rondkijkt via de zoekfunctie in de App Store, vindt u de app wel. Deze app kan u via pushberichten op de hoogte houden van nieuw uitgekomen wetgeving.

Naar ik hoop heeft u wat aan deze tips. Voor het geval dat u een wet wil zoeken of beter op de hoogte wil blijven of worden gebracht van nieuwe wetgeving.
En dan nog zal niemand alle wetgeving kunnen kennen. Het kan echter wel helpen.
Succes!

Heeft u hierover vragen of wilt u advies hierover, dan ben ik u graag van dienst.

Berkel-Enschot, 15 december 2020
Auteur van dit artikel © :
mr. Enno Schets
Advocaat
Schets Advocatuur
013-5331752
06-57644156
Zie www.schetsadvocatuur.nl

Dit blog artikel is met aandacht geschreven, doch is algemeen van karakter en van informatieve aard. Deze algemene informatie kan niet of verminderd van toepassing zijn, zulks afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw situatie. Dit blog artikel dient derhalve niet als concreet juridisch advies te worden beschouwd. Elke situatie staat op zich en behoeft normaliter maatwerk. Schets Advocatuur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het gebruik en de gevolgen van het gebruik van de informatie uit dit blog artikel.

Zijn er nog vragen?

Neem dan contact met ons op via:

013-5331752
06-57644156
info@schetsadvocatuur.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw persoons gegevens? Bekijk onze Privacy Policy.

U zoekt?

Deel dit artikel, kies uw platform!

Bekijk ook de andere artikelen

advocaat Berkel-Enschot

Vraag of afspraak?

Voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen via: