Advocaat koop onderneming – focus op juridische begeleiding bij koop ondernemingen

Advocaat koop onderneming: Schets Advocatuur is gespecialiseerd in de juridische begeleiding van ondernemers en ondernemingen bij het kopen van andere ondernemingen. En ook bij het kopen van belangen in andere bedrijven (participatie).

Advocaat koop onderneming: sinds 1998 actief met het helpen van ondernemers en ondernemingen die een of meerdere ondernemingen willen kopen (bedrijfsovernames), participaties, het redigeren van allerlei commerciële overeenkomsten en met enige regelmaat ook het voeren van gerechtelijke procedures hierover.

Sinds 1 januari 2009 zelfstandig gevestigd als advocaat, onder de naam Schets Advocatuur. Advocaat sinds 1991 dus al weer meer dan 30 jaar.

Vanaf aanvang alleen voor ondernemers, ondernemingen, investeerders, aandeelhouders, hun adviseurs en de overheid en hun medewerkers of adviseurs gewerkt, binnen het ondernemingsrecht. Altijd samen met de klant, als team. Ieder levert zijn input en zo bereiken we het beste resultaat.

Advocaat voor het kopen van een onderneming – vakkennis

Enno Schets is lid van de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB, http://www.bobb.nl/ en van de specialistenvereniging DCFA (Dutch Corporate Finance Assocation, http://www.dcfa.nl/). Deze beroepsorganisaties verzorgen regelmatig lezingen op het terrein van koop en verkoop van ondernemingen, participaties en dergelijke.

Door de inmiddels circa 200 als advocaat begeleide bedrijfsoverdrachten en participaties is veel vakkennis en ervaring opgedaan. Ook via opleidingen/cursussen, studie en vaktechnisch overleg met andere advocaten die bedrijfsovernames doen is en wordt relevante vakkennis opgedaan en bijgehouden.

Advocaat koop onderneming: (extra) kennis wordt ook opgedaan door over onderwerpen inzake bedrijfsovername te schrijven, vaak naar aanleiding van “waargebeurde” verhalen (lees: begeleide transacties) waar anderen weer van kunnen leren. Deze vakinhoudelijke artikelen worden gedeeld met klanten en relaties van Schets Advocatuur en tevens via social media.

Het blog van Schets Advocatuur bevat inmiddels ruim meer dan 80 artikelen (Tips) over allerlei aspecten van bedrijfsoverdracht en bedrijfsovername (zie https://www.schetsadvocatuur.nl/kennisbank/. Deze Tips zijn ook terug te vinden op Linkedin.

Op het blog van Schets Advocatuur staan ook publicaties over andere onderwerpen, zoals inzake huur, vennootschapsrecht, incasso etc. Onderwerpen die ook van belang kunnen zijn voor ondernemers en ondernemingen.

Als gevolg van de jarenlange werkzaamheden als advocaat koop onderneming is er een omvangrijke databank met informatie over bedrijfsovername en participaties gevormd.

Advocaat M&A – ervaring telt!

Advocaat koop onderneming: het maakt enorm verschil of je ervaring hebt met verkoop en koop van ondernemingen of niet. Heeft een advocaat een algemene praktijk of behandelt een advocaat zaken op het gebied van strafrecht, echtscheiding, arbeidsrecht of heeft een advocaat met name een procespraktijk, dan ontberen deze advocaten doorgaans de benodigde kennis voor advisering rondom bedrijfsovername.

Schets Advocatuur heeft als advocaat koop onderneming inmiddels circa 200 MKB (+) ondernemingen juridisch begeleid bij bedrijfsovername. Dit tot tevredenheid van de cliënten, zie de aanbevelingen op de website.

Er wordt bijvoorbeeld gewerkt voor bekende corporate finance kantoren, regionele accountantskantoren, ondernemers en ondernemingen zelf.

Op de website van Schets Advocatuur staat een lijst van transacties inzake koop/verkoop van ondernemingen, waaruit de verscheidenheid ervan blijkt. Zie ook deze pagina.

Ervaring is van groot belang om de juridische advisering bij koop van bedrijven zo goed mogelijk te kunnen doen. Kennis is en wordt vergaard door veel van dit werk te (blijven) doen. Elke transactie is op onderdelen weer anders en de daarbij opgedane ervaring wordt zo nodig weer gebruikt in volgende kooptrajecten die soms (deels) vergelijkbaar zijn.

Advocaat koop onderneming – betrokkenheid geboden

Betrokkenheid wordt u aangeboden. Koop van een onderneming is niet niets. Vaak het gevolg van een behoorlijke zoektocht. Soms komt het op je pad, maar hoe dan ook: het is bepaald geen koop van een pak koekjes.

Er komen veelal allerlei zaken bij kijken zoals bijvoorbeeld: de eerste contracten (zoals geheimhouding en intentieverklaring), overgang van personeel, boekenonderzoek, financiering, koopovereenkomst, notariële akten, zekerheden, feitelijke overdracht/integratie, publiciteit etc.

Advocaat koop onderneming: als koper van een onderneming wil je zoveel mogelijk zekerheid inbouwen, waar mogelijk. Ondernemen is al risico nemen, de koop van een bedrijf doorgaans ook. Betrokkenheid, ervaring en kennis van uw advocaat komen dan van pas, zodat u zoveel mogelijk comfort wordt geboden bij de door de koper van een onderneming te nemen beslissingen.

Schets Advocatuur kent als advocaat koop onderneming de overwegingen en afwegingen en begeleidt daarbij vanuit de geboden betrokkenheid.

Advocaat voor aankoop onderneming – persoonlijke dienstverlening vanzelfsprekend

Advocaat verkoop onderneming: een klein kantoor heeft voordelen. De klant en zijn of haar dossier staan centraal. Geen tijd kwijt aan management of aan andere zaken. Wat niet betekent dat niet in teamverband wordt gewerkt: er is een goede flexibele schil aanwezig van specialisten, die het vraagstuk dat ontstaat, kunnen oplossen.

De cliënten, de advisering en de vele mooie transacties door de jaren heen zijn het bewijs. Transacties voor goedlopende, veelal middelgrote ondernemingen met een omvang per transactie tussen honderdduizenden Euro’s en vele miljoenen Euro’s.

Enno Schets heeft na diverse kantoren weloverwogen de keuze gemaakt voor een eigen kantoor, waarbij persoonlijke aandacht vanzelfsprekend is. Direct werken voor en met cliënten en hun adviseurs. Korte lijnen en doen wat je belooft.

Advocaat koop onderneming – goed netwerk aanwezig

Er wordt dagelijks in dossiers samengewerkt met bekende en ervaren adviseurs corporate finance en met de cliënten, teneinde het beoogde doel – de koop van de onderneming – tot stand te brengen.

Advocaat koop onderneming: samenwerking is er ook met collega advocaten en fiscalisten wanneer voldoende kennis ontbreekt. Denk bijvoorbeeld aan specifiek arbeidsrecht, IE recht, privacy recht, milieurecht en pensioenrecht en aan fiscale zaken. De cliënt wordt hierbij voorafgaand betrokken en om toestemming gevraagd.

Voor algemene informatie over bedrijfsovername, zie deze pagina van de KvK.

Uurtarief passend bij MKB

Met de beoogd opdrachtgever wordt van tevoren het tarief besproken. Waarna de opdrachtbevestiging en toepasselijke algemene voorwaarden worden toegezonden. Er wordt periodiek gefactureerd, altijd met urenspecificatie, zodat de cliënt de kosten in de gaten kan houden en kan zien waaraan is gewerkt. Normaliter zal dat geen verrassing zijn, want werk gaat normaliter in overleg.

Het uurtarief is concurrerend en veelal behoorlijk lager dan in vergelijking met de advocaten (van de grote kantoren) waarmee de deals worden gedaan.

Advocaat gezocht voor koop onderneming – u bent aan zet!

Schets Advocatuur werkt voor cliënten gevestigd in de provincies tot en met het midden van Nederland (de lijn Amsterdam – Utrecht). In dit werkgebied zijn in alle provincies wel transacties gedaan, voor allerlei bedrijven, werkzaam in diverse branches. Zie deze pagina, de transactielijst.

Eerst kennis maken kan natuurlijk, een wederzijdse klik is belangrijk.

Kortom: kennis, aandacht, kwaliteit, ervaring en persoonlijke service, tegen acceptabele kosten voor een ervaren advocaat bedrijfsovername.

Vragen of informatie nodig? Behoefte aan juridische advisering rondom de koop van een bedrijf (aandelentransactie of activa transactie), dan ben ik u als advocaat koop onderneming graag van dienst.

Berkel-Enschot, 18 januari 2016
Auteur van dit artikel © :
mr. Enno Schets
Advocaat
Schets Advocatuur
013-5331752
06-57644156
www.schetsadvocatuur.nl

Zijn er nog vragen?

Neem dan contact met ons op via:

013-5331752
06-57644156
info@schetsadvocatuur.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw persoons gegevens? Bekijk onze Privacy Policy.

U zoekt?

Deel dit artikel, kies uw platform!

Bekijk ook de andere artikelen

advocaat Berkel-Enschot

Vraag of afspraak?

Voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen via: