Bedrijf verkopen advocaat: Schets Advocatuur is gespecialiseerd in de juridische begeleiding bij het verkopen van uw bedrijf. Graag zijn we u van dienst.

Bedrijf verkopen advocaat: het verkopen van zijn of haar bedrijf is voor de meeste ondernemers geen dagelijkse kost. Omdat er veel zaken een rol spelen bij de bedrijfsoverdracht, is het nuttig zich door een ervaren advocaat bedrijfsoverdracht te laten adviseren. Bedrijfsoverdracht is een vak apart, ervaring is belangrijk: zie onze transactielijst van succesvol begeleide aan/verkoop transacties. Inmiddels circa 200 transacties aan ervaring en kennis op het terrein van bedrijfsovername en deelneming in bedrijven.

Zie ook wat vinden cliënten van Schets Advocatuur?

Bedrijfsoverdracht: voorbereiding verkoop

Het begint bij de voorbereiding van de verkoop van uw bedrijf. Denk aan de verkoop van een woning: is deze woning goed onderhouden en wordt deze goed en fris gepresenteerd, dan is de verkoopkans groter. Zo werkt dat ook bij de verkoop van een bedrijf. Onnodige problemen en te voorkomen complicaties leiden tot vertraging van het verkoopproces en irritatie bij de koper. En in het uiterste geval tot het niet doorgaan van de bedrijfsoverdracht. Waar moet u bij de voorbereiding van de verkoop van uw bedrijf zoal aan denken: zie Bedrijfsoverdracht? 29 redenen om te beginnen.

Bedrijf verkopen advocaat: specialisten hebben toegevoegde waarde

Is uw bedrijf klaar voor verkoop, dan kunt u zelf de verkoop ter hand nemen of de verkoop laten begeleiden door daarin gespecialiseerde bedrijven, de corporate finance kantoren. Hier werken professionals, vaak ook met een RV en/of RA achtergrond, die uw bedrijf kunnen waarderen, ervaring hebben met (ver)koop van bedrijven EN een netwerk hebben van mogelijke kopers. In mijn ogen hebben deze corporate finance specialisten een absolute meerwaarde in het verkoopproces van uw bedrijf. Zij kunnen u bijstaan of namens u de vaak lastige onderhandelingen inzake de bedrijfsoverdracht voeren. Dit betekent veelal minder emotie en u als ondernemer kunt zich concentreren op uw bedrijfsvoering. Ook uw accountant kan worden ingeschakeld bij de verkoop van uw bedrijf, waarbij veelal dezelfde voordelen gelden als hiervoor genoemd.

Advocaat bedrijfsovername: in elke fase van bedrijfsoverdracht in te schakelen

Enno Schets wordt in elke fase als advocaat ingeschakeld: soms vanaf het prille begin, denk aan het opstellen van de geheimhoudingsovereenkomst en onderhandelingen. In andere gevallen voor het opstellen van de verkoopovereenkomst bedrijfsoverdracht en tenslotte voor elke fase die daar tussenin zit. Denk aan het opstellen of beoordelen van de concept intentieovereenkomst.

Bedrijf verkopen advocaat: ook bij due diligence, geschillen bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht etc.

We verrichten of begeleiden als advocaat bedrijfsovername ook juridische due diligence onderzoeken bij bedrijfsovername of participatie. We behandelen vastgelopen trajecten, vorderen nakoming van overeenkomsten en behandelen als advocaat bedrijfsovername schadeclaims verband houdende met bedrijfsovername of participatie.

Bedrijf verkopen advocaat: in beginsel eenzijdig voor verkoper of koper optredend.

Normaliter wordt opgetreden voor of verkoper of koper, voor 1 partij dus bij het traject van bedrijfsoverdracht. De positie van verkoper en koper van een bedrijf is namelijk uit de aard tegengesteld, hoewel beide partijen 1 belang hebben: dat de (ver)koop van het bedrijf slaagt.

Een verkoper heeft in beginsel belang bij een beperkt contract. Hoe meer je vastlegt, hoe meer verplichtingen daar veelal uit voortvloeien. Een koper daarentegen zal een doortimmerd en daarmee vaak uitgebreidere overeenkomst willen.

Schets Advocatuur treedt voor zowel de verkoper als voor de koper op bij het (ver)kopen van een bedrijf op, zie de transactielijst.

Ook wordt wel voor verkoper EN koper opgetreden; daarover dienen we dan wel uitdrukkelijk goede afspraken schriftelijk vast te leggen.

Bedrijf verkopen advocaat: Schets Advocatuur is u graag van dienst!

Graag worden we als ervaren advocaat bedrijfsovername en participatie advocaat ingeschakeld voor het opstellen van het (ver)koopcontract of participatieovereenkomst met de daarbij bijbehorende overeenkomsten. Zoals overeenkomst van geldlening, managementovereenkomst etc. Voor de wijze waarop het contract wordt opgesteld, kunt ook doorklikken naar werkwijze bedrijfsovername.

Zie voor algemene informatie over een bedrijfsovername ook de KvK.

Bedrijf verkopen advocaat: onderhandelingen afgebroken en schadevergoeding

Zijn de onderhandelingen afgebroken, of wordt de overeenkomst bedrijfsovername niet nagekomen, dan kan Schets Advocatuur u advies geven, een second opinion verstrekken of begeleiden bij een schadeclaim voor de rechtbank.

Bedrijf verkopen advocaat: voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen met Schets Advocatuur via:

–          telefoonnummer 013-5331752 of 06-57644156;
–          email: info@schetsadvocatuur.nl

Zie verder ook contactpagina.

Zijn er nog vragen?

Neem dan contact met ons op via:

013-5331752
06-57644156
info@schetsadvocatuur.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw persoons gegevens? Bekijk onze Privacy Policy.

U zoekt?

Deel dit artikel, kies uw platform!

Bekijk ook de andere artikelen