Voorbeeld letter of intent

Voorbeeld letter of intent (kortweg ook genoemd: LOI) gezocht? Bent u bezig met de (ver)koop van een bedrijf? Of met een participatie in een bedrijf? Zoekt u een model of template voor een letter of intent? Schets Advocatuur helpt u graag verder. Circa 200 transacties koop/verkoop van bedrijven aan kennis en ervaring.

Voorbeeld letter of intent of advies nodig? Bel daarvoor gerust naar Enno Schets van Schets Advocatuur (06-57644156). Of mail naar info@schetsadvocatuur.nl – kwaliteit, snelheid en betaalbaar

Een voorbeeld letter of intent is te koop voor € 399,= ex BTW.
Ook kan desgewenst de overeenkomst in het Engels worden aangeleverd.

Maatwerk is hierbij wel zinvol. Bedenk goed vanuit wie je optreedt: verkoper of koper. Koper heeft doorgaans belang bij een uitgebreidere letter of intent / intentieovereenkomst met meer zekerheid/vrijheid om weg te lopen dan een verkoper.

Verkoper dient te kijken naar verkopersvriendelijke bepalingen, denkend vanuit zijn of haar belang.

Koper of verkoper wil ook schadevrij de onderhandelingen kunnen afbreken, als het uiteindelijk tegenvalt. Erg belangrijk om zorgvuldig te regelen!

Schets Advocatuur levert u aanvullende service in de vorm van maatwerk. Bel hiervoor s.v.p. naar Schets Advocatuur (06-57644156) of mail naar info@schetsadvocatuur.nl – voor advies op maat!

We kijken goed naar wat er in het concept stuk ontbreekt. Veelal net zo belangrijk als het checken van datgene wat in het ontvangen concept staat.

Voorbeeld LOI – het begin

Beschouw het concept van een letter of intent als een begin. Het is een startpunt om mee te beginnen. Op deze website vindt u veel informatie over de letter of intent of intentieovereenkomst. Gebruik de zoekfunctie en u leest alvast de nodige tips!

Gezien het grote belang om wel of geen binding te bereiken en de veelal nadien te maken forse kosten bij bedrijfsovername, is het verstandig om een ervaren advocaat bedrijfsovername in te schakelen. Dit om het model van de letter of intent te laten toetsen en te laten afmaken. Indachtig uw wensen en bedoelingen.

Deze toetsing van de letter of intent kan tegen een vaste prijs plaatsvinden.

Voorbeeld letter of intent – toetsing tegen een vaste prijs

Het concept van de letter of intent wordt beoordeeld vanuit uw positie. Bent u verkoper of koper? Wilt u zoveel mogelijk binding bereiken of er nog onderuit kunnen? Hoe lang moet die binding duren? Onder welke omstandigheden wilt u de onderhandelingen kunnen afbreken?

In een voorbeeld LOI zijn voorgaande onderwerpen meestal niet op maat uitschreven. Immers elke transactie kent weer zijn specifieke wensen en omstandigheden.

Besef verder dat een voorbeeld letter of intent slechts een kader aangeeft. Belangrijk is om te bekijken welke onderwerpen in het voorbeeld van de LOI ontbreken.

Denk ook aan de vraag welke partijen bij de transactie betrokken moeten worden. In een voorbeeld LOI kunnen beoogde partijen of betrokkenen ontbreken.

Voorbeeld LOI – de details zijn belangrijk

Bij een (eerste) vastlegging van de afspraken omtrent de (ver)koop van een bedrijf zijn de details belangrijk. Zijn de uitgangspunten van de transactie goed vastgelegd? Klopt de weergave van de prijs en van bijv. het gekozen koopprijsmechanisme? Zijn de opschortende voorwaarden juist en volledig? Wat is de duur hiervan? En de gevolgen van wel/niet vervulling daarvan? Welke bedingen moeten steeds blijven gelden?

Het is geen kwestie van alleen wat invullen, maar maatwerk.

Een voorbeeld voor een letter of intent kan tot niet gewenste gevolgen leiden. Dat heb ik in de praktijk reeds veelvuldig gezien.

Nuttige tips zijn te lezen in mijn publicatie: Intentieverklaring bedrijfsovername: waarop te letten? TIPS!

Voorbeeld letter of intent – advies

Laat de voorbeeld letter of intent toetsen door een ervaren advocaat bedrijfsovername. Dat kan bij Schets Advocatuur tegen een vooraf afgesproken vaste prijs. Geen verrassingen achteraf dus.

Enno Schets van Schets Advocatuur is een ervaren advocaat bedrijfsovername. Vanaf 1998 dagelijks bezig met de juridische begeleiding van bedrijfsovernames en participaties.

Enno Schets is lid van diverse specialistenverenigingen op het terrein van bedrijfsovername, de DCFA en BOBB.

Letter of intent en/of advies nodig? Graag verwijs ik u naar de transactielijst op deze website, waarop vele bedrijfsovernames (koop/verkoop) en participaties staan, in allerlei branches.

Enno Schets deelt graag kennis, via nieuwsbrieven, via mijn website www.schetsadvocatuur.nl en via Linkedin.

Voorbeeld letter of intent – kies voor Schets Advocatuur

Graag ben ik u van dienst bij het beoordelen of opstellen van uw letter of intent. Ik kan u het eerste concept verschaffen en aanvullende toetsing daarvan verlenen.

U kunt voor een voorbeeld van de letter of intent en voor aanvullende toetsing daarvan bellen of mailen naar:

– telefoonnummer 013-5331752 of 06-57644156;
– email: info@schetsadvocatuur.nl

Zie verder ook contactpagina.