Contract bedrijfsovername – wat is het en welke soorten bestaan er?

Contract bedrijfsovername is een overeenkomst tot koop of verkoop van een bedrijf, gesloten tussen de koper en de verkoper. Deze (ver)koopovereenkomst heeft betrekking op ofwel activa ofwel op activa/passiva. Dan wel op koop of verkoop van aandelen. Soms wordt ook nog wel huurkoop als variant gebruikt.

Contract bedrijfsovername – Schets Advocatuur helpt u graag!

Schets Advocatuur begeleidt ondernemers, voor wat betreft de contracten en bijbehorende onderhandelingen, bij bedrijfsovername binnen het (grotere) MKB. De transactiewaarde van een dergelijk contract bedrijfsovername verschilt: van honderdduizend Euro of minder tot een dealwaarde van vele miljoenen Euro’s.

Het contract bedrijfsovername wordt opgesteld namens koper, verkoper, participanten, accountants, corporate finance kantoren, bemiddelaars bij bedrijfsovername etc.

Mr. Enno Schets heeft in vele branches circa tweehonderd keer een contract bedrijfsovername opgesteld of beoordeeld (en aangepast). Zie de transactielijst op deze website. Dit tot tevredenheid van de klanten; graag verwijs ik u naar de aanbevelingen.

Enno Schets vindt het eervol om ondernemers te helpen die hun bedrijf kunnen verkopen. Of een bedrijf kunnen kopen. Een bijzonder moment. En begrijpt de ondernemer. Niet ingewikkeld doen en samen met de klant en zijn adviseurs de klus klaren.

Contract bedrijfsovername – aangesloten bij specialistenverenigingen DCFA en BOBB

Enno Schets is al jarenlang aangesloten bij de Dutch Corporate Finance Association (DCFA). Deze vereniging richt zich op financiële professionals. En beoogt kennis en een netwerk met elkaar te delen, met overnames en fusies als kernspecialisme. Meer informatie is te vinden op de website van de DCFA: http://www.dcfa.nl/

Sinds 2018 is Enno Schets ook lid, geassocieerd, van de BOBB. Dat is de Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht. Dit betreft een organisatie van adviseurs die zich bezig houden met verkoop en koop van ondernemingen. Meer informatie is te vinden op de website van de BOBB: https://www.bobb.nl/

Enno Schets is auteur op het blog van de grootste overnamesite van Nederland, Bedrijventekoop.nl.

Contract bedrijfsovername – wensen en bedoelingen goed verwoorden

Naast de voor mij reguliere inhoud van een overeenkomst bedrijfsovername, is het zaak goed te luisteren naar de klant. Dit om zijn/haar specifieke wensen en bedoelingen vast te leggen. Daarin zit mijn toegevoegde waarde. Klopt het precies wat er op papier staat, als we een contract bedrijfsovername van de koper ontvangen. En ontbreken er geen belangrijke onderwerpen voor verkoper (als ik voor de verkoper werk)?

Bij het opstellen of beoordelen van een contract bedrijfsovername maakt het veel verschil of je optreedt voor de verkoper of de koper. Natuurlijk moeten partijen samen de deal tot stand brengen, maar hun positie is de facto tegengesteld.

Contract bedrijfsovername – wat is in uw voordeel?

Promotieonderzoek heeft uitgewezen dat de expertise en kennis van een gespecialiseerde en ervaren advocaat voor bedrijfsovername bij een (ver)koop onderneming/bedrijfsovername op alle terreinen voordelig uitpakt van de partij met een advocaat die de meeste expertise op dit terrein meebrengt.

Denkt u aan koop of verkoop van een bedrijf, deelneming, MBI of MBO? En heeft u een overeenkomst voor bedrijfsovername nodig, dan is Schets Advocatuur u bij de bedrijfsovername, participatie, MBI of MBO graag van dienst.

Contract bedrijfsovername – voor meer informatie en tips: www.schetsadvocatuur.nl

Onderhavige website bevat een grote databank, het blog, met veel vakinhoudelijke informatie over het opstellen of beoordelen van bedrijfsovername contracten en over het participeren in een onderneming.

Heeft u intussen vragen over dit onderwerp?  Of zoekt u juridische ondersteuning bij de verkoop of koop van uw/een bedrijf, aandelen of participatie, dan ben ik u graag van dienst. Mijn contactgegevens zijn als volgt:

mr. Enno Schets
Advocaat
Schets Advocatuur
013-5331752
06-57644156
www.schetsadvocatuur.nl

Juridisch advies bij een bedrijfsovername.

Bel direct: 06-57644156 of vul het formulier in.