Advocaat Tilburg: mr. Enno SchetsLinkedIn Enno Schets

 • 1989: afgestudeerd Universiteit Leiden, bedrijfsrecht.
 • 1989 – 1991: militaire dienst, pelotonscommandant.
 • 1991 – heden: advocaat, thans te Tilburg, Berkel-Enschot.
 • Uitsluitend advocaat ondernemingsrecht breed, zie rechtsgebieden.
 • Advies- en procespraktijk voor ondernemingen, ondernemers, bestuurders, investeerders, corporate finance organisaties/adviseurs, accountantskantoren en andere bedrijven en organisaties.
 • Omvangrijk track record geslaagde bedrijfsovernames/participaties. Circa 200 deals. Zie lijst transacties.
 • Enno Schets is lid van verschillende specialistenverenigingen.
Enno Schets - Schets Advocatuur Tilburg
DCFA Schets Advocatuur

Advocaat Tilburg: mr. Enno Schets is lid van de DCFA

De Dutch Corporate Finance Association (DCFA) is een landelijke vereniging voor financiële professionals. De DCFA stelt zich ten doel kennis te delen en een netwerk te creëren voor managers en ondernemers uit de zakelijke financiële sector. Met Corporate Finance en fusies & overnames als specialisme. Zie voor meer informatie over de DCFA: http://www.dcfa.nl/

Advocaat Tilburg: mr. Enno Schets is geassocieerd lid van de BOBB

De Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB) is een beroepsorganisatie van adviseurs op het terrein van het begeleiden van koop en verkoop van ondernemingen. De leden van de BOBB delen kennis en ervaring over het bedrijfsovernameproces. Het begeleiden van het proces rondom koop en verkoop is immers een vak, een specialiteit. De specialiteit van de leden van de BOBB. Zie voor meer informatie over de BOBB: https://www.bobb.nl/

Op het gebied van bedrijfsovername is Enno Schets gastauteur op de grootste overnamesite van Nederland, Bedrijventekoop.nl: https://www.bedrijventekoop.nl/

Advocaat Tilburg

Schets Advocatuur is als advocaat Tilburg volgens veel cliënten in Tilburg en (ver) daarbuiten het alternatief voor de grote advocatenkantoren: goed werk, door een specialist, tegen een scherper uurtarief.

Specialisatie

Schets Advocatuur is gespecialiseerd in de rechtsgebieden contracten, bedrijfsovername en participatie, procederen, vennootschapsrecht, verbintenissenrecht/incasso en huurrecht bedrijfsruimte.

Regelmatig worden er in Tilburg en omgeving lezingen verzorgd. Bijvoorbeeld voor de Kamer van Koophandel. Voor publicaties, zie blog. Lid van DCFA (Dutch Corporate Finance Assocation), geassocieerd lid van de BOBB  (Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdrachten) en lid geweest van de VIA t/m 2022 (de vereniging van incasso en procesadvocaten). En natuurlijk lid van de Orde van Advocaten.

Curriculum Vitae volledig

 • vanaf 1991 advocaat bij Gibson, Duncan & Koeijers, Attorneys and Counselors at Law, Sint Maarten (voormalige Nederlandse Antillen). Engelstalige (proces)praktijk voor MKB bedrijven. Verbintenissenrecht/incasso, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en huurrecht.
 • vanaf 1993 advocaat bij Banning, Van Kemenade & Holland Advocaten en Notarissen, ‘s-Hertogenbosch. Gewerkt voor MKB + bedrijven. Advies – en procespraktijk. Contract, verbintenissenrecht/incasso, arbeidsrecht, huurrecht en faillissementen.
 • vanaf 1994 tot 1999 advocaat bij Van de Wijst Advocaten, Vlissingen. Gewerkt voor MKB bedrijven. Advies – en procespraktijk. Verbintenissenrecht/incasso, contract, arbeidsrecht, huurrecht en faillissementen.
 • vanaf 1999 tot medio 2001 senior bedrijfsjurist en MT lid van de business unit Juridische Advisering BDO (het latere Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat), Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Gewerkt voor MKB + bedrijven. Adviespraktijk. Bedrijfsovername, contract, vennootschapsrecht en huurrecht. Tevens lid geweest van de Commissie Juridische Opleidingen en betrokken bij productontwikkeling.
 • vanaf medio 2001 tot eind 2008 advocaat te Tilburg bij Klijn Zegers van Osch Advocaten. Gewerkt voor MKB bedrijven. Advies – en procespraktijk. Contract, bedrijfsovername, verbintenissenrecht/incasso, huurrecht en vennootschapsrecht. Modelcontracten opgesteld voor organisaties als De Zaak en Kamer van Koophandel. Daarnaast lid geworden van de vereniging van incassoadvocaten.
 • Vanaf 1 januari 2009 is Schets Advocatuur gevestigd te Berkel-Enschot, gemeente Tilburg. Aanvankelijk onder de naam Contract + Overname Kwesties. Sinds eind 2013 onder de naam Schets Advocatuur.
  Een advocatenkantoor zonder omzet targets: de cliënt staat centraal en niet het (advocaten)kantoor.

Waarom Schets Advocatuur?

Schets Advocatuur en kruisje-opsom staan voor het oplossen van het vraagstuk van de cliënt. Meedenken. Kennis aanvullen. Toegevoegde waarde leveren. Efficiënt. Betrouwbaar. Integer. No nonsense. 100% inzet. Advocatuur PLUS dus.

Zie wat vinden cliënten van Schets Advocatuur?

Natuurlijk kan persoonlijk en vrijblijvend worden toegelicht wat dit voor u kan betekenen.

Vraag of afspraak met Schets Advocatuur?

Voor vragen of een afspraak kan vrijblijvend contact worden opgenomen met Schets Advocatuur, gevestigd te Berkel-Enschot, bij Tilburg, via:

–          telefoonnummer 013-5331752 of 06-57644156;
–          email: info@schetsadvocatuur.nl